Akció javaslatok ellenzéknek

Akció javaslatok ellenzéknek

Ingatlanadó

...és a fekete jövedelmek adóztatása is.

2019. október 15. - Vaki Vaki

Szerintem a teljes ingatlan értékre vessünk ki 1% adót, de ebből az ingatlant használó család mindenféle jogcímen befizetett adóit (tipikusan SZJA, de lehet más is) levonható, nem kell befizetni.

Vagyis egy átlagcsalád átlagingatlanának adója kevesebb, mint a jövedelemadói, így nem fizet semmit.
Akinek meg nagy ingatlanvagyona van a minimálbéres jövedelemhez... hát ott vagy eladja és jól él, newm nyomorog tovább a vagyonon ülve vagy a fekete jövedelme adó alá került.

Az ingatlanok értékmeghatározása szokott lenni a gyenge pont.

Erre van egy már létező módszer valamelyik külföldi adórendszerben.

Önbevallásos az ingatlanod értéke, de ha bevallasz egy értéket és az önkormányzat kevesli, akkor köteles vagy neki eladni az adózási értéken.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://akcio-otletek.blog.hu/api/trackback/id/tr4015224814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vaki Vaki 2019.10.18. 10:15:10

Hogy az ingatlanadózás igazságos-e? Erről egyértelmű igen-nem választ adni nagy bátorság, vagyis már botorság.
Adózott jövedelemből vett ingatlanra mondhatod az ingatlanadó igazságtalan, adóelkerülésből vagy öröklésből származóra nem igaz.

Egyébként ez a megoldás, ahol az ingatlan értékének egy százaléka az adó, de a befizetett más adókat, tipikusan az szja-t le lehet vonni belőle, az nem igazságtalan, sőt...!

Persze a múltra való tekintettel akár néhány éves keretekben is megadható az adólevonási jog, hogy a jogszerű adózott jövedelemből épülő házak adólevonása is megtörténhessen, ha már nyugdíjas vagy munkanélküli ma az illető, ez csupán akarat kérése, hogy pl. 10-20 évnyi összes adókivetés és össz adólevonás jog mintegy folyószámla egyenlegben vezethető legyen. A komputerek korában ez nem feladat.
süti beállítások módosítása