Akció javaslatok ellenzéknek

Akció javaslatok ellenzéknek

A középosztály porlad, a demagógia terjed

Szükségszerű-e a Világ tönkremenete?

2019. május 07. - Vaki Vaki

Az a baj, hogy az "amerikai álom" az egész világon megbukni látszik, vagyis az az elv, hogy polgári jólét nyerhető el tisztes munkával.
Valami nagyon félrement, mert a gazdagok egyre gazdagabbak, a szegények meg egyre szegényebbek. Pont a középosztály porlad. Vagyis az a 10%, amelyik normális esetben lecsúszott és vevő a demagógiákra, polulizmusra, szélsőségekre, az sajnos mára a többszöröse! Azok akik egyre inkább vesztesnek érzik magukat.

És mivel valódi, minden szempontból korrekten működő demokráciában a tömegek érdekének érvényesülnie kellene, így kijelenthető, hogy ez (itthon és a Világban, a magukat demokráciáknak nevezőknél) sem igazi demokrácia. Még az usa-ban, angliában vagy németországban sem, nálunk meg végkép nem. Ez ugyanis inkább a tőke által manipulált politikai formáció egy demokráciának mutatott, de valójában egy szűk csoport érdekeit képviselő törvényhozás.

És ezt a problémahegyet érzik a tömegek, csak nem értik, nem látják át és ezért keresnek radikális, de rossz válaszokat.

Én meg így látom.

A bejegyzés trackback címe:

https://akcio-otletek.blog.hu/api/trackback/id/tr7814812544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása