Akció javaslatok ellenzéknek

Akció javaslatok ellenzéknek

Egykulcsos jövedelemadó, FNA, versenyképes munkaerő

2019. október 18. - Vaki Vaki

Részemről az egykulcsos, sőt a teljesen nulla jövedelemadó híve vagyok. (*)
Bár az én egykulcsosom is kétkulcsis (sic!) hiszen erkölcsileg elfogadhatatlannak tartom, hogy a minimális életszinvonalat, a megélhetési bérminimumot (ami nálunk közel van a minimálbérhez is) megadóztassák :) [**]
Egyszerüsítve, ha nem értenéd: ugyan nem keresel annyit hogy abból egészségesen élj és táplálkozz, de azért még ebből is elveszek, mert én vagyok az erősebb.

(*) egyik oldalról a robotizáció és automatizáció "veszi el a munkát", másrészt pl. délkeletázsia. POnt az lehetne az irány, hogy a munkát terhelő adókat és költségeket csökkenteni kell, hogy versenyképes maradjon a munkaerő. Az alacsony hozzáadott értékű munkát végezni képesek is dolgozhassanak, boldoguljanak.
Persze ez logikusan akkor lép be, amikor nem munkaerő hiány, hanem munkanélküliség van a gazdaságban.

[**] A megélhetési minimum adümentessé tételének és az egykulcsos adóztatás egyszerüségének és igazságosságának fenntartásához mint a gordiuszi csomó átvágása, oly egyszerű megoldás a FNA bevezetése.
Ennek kezdeti összege lehetne a megélhetési minimum jövedelemadó terhe. Kicsi összeg, de bevezetné a rendszert és innen csak az összegével kellene foglalkozni a továbbiakban. A dolgozók visszakapják az elvont adójuk egy részét, a nyugdíjasoknak beépül a nyugdíjába, a segélyezetteknek a segélyrendszer káoszában egy egyszerű és egyértelmű tétel.

A bejegyzés trackback címe:

https://akcio-otletek.blog.hu/api/trackback/id/tr3415231296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása