Akció javaslatok ellenzéknek

Akció javaslatok ellenzéknek

Fásítás

2021. február 07. - Vaki Vaki

Számtalan okból jó a fák ültetése. A CO2 miatt is.
És nem csak erdőkben kellene gondolkozni, de a városok befásításában is.
Mert valami 2-3 fokkal alacsonyabb a kánikulla a fásított városrészekben. Ennyivel is kevesebb klíma megy, élhetőbb az utcán a séta.
Meg megfogja a port, stb, stb.

A fa addig köti meg a széndioxidot, amíg nem égetjük el vagy nem korhad el magától.

Pl. adóval (ÁFA legalacsonyabb kulcsa a fából készült termékre, a legmagasabb a műanyagra vagy fémra) lehetne irányítani, hogy a fák egy része lehető legtovább ne korhadjon el vagy égjen el.
Az épített környezet pl. nagyon sok fát bírna felszívni, és ettől nemhogy hátrány, hanem élhetőbb, szebb is lehetne. Csak jelenleg a fém/műanyag/égetett agyag olcsóbb. Rövidtávú szemléletben, mert hosszabb távon ugye sok rejtett költséget tartalmaz.

De ha csak pár évtizedet is elodáznak a fatelepítések, az is siker.
A technika és technológia folyamatosan fejlődik, pár évtized is sokat jelent, addigra megoldódnak problémák... ha a politika valóban akarja.

A bejegyzés trackback címe:

https://akcio-otletek.blog.hu/api/trackback/id/tr9216418804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása