Akció javaslatok ellenzéknek

Akció javaslatok ellenzéknek

USA, EU, informatikai multik

2019. november 08. - Vaki Vaki

Az EU és USA között egy nagy meccs elkerülhetetlen, mert nagyon kiszolgáltotott most az EU informatikai téren (és legalábbis a trumpli alatt) teljesen megbízhatatlan is az USA.
És ennek csak piciny, de nagyon egyértelmű és jelképes része, hogy ezek a nagy USA multik egyrészt leszarják az EU adófizetési kötelmeiket, másrészt leszarják a GDPR vagy bármilyen hasonló szabályainkat.
És nemzetállami szinten ezekkel felvenni a harcot reménytelen!
Az adóbefizetés kikényszerítése is csak EU szinten megvalósítható és a kiszolgáltatottság csökkentésére is EU szintű nagy lépésekre lenne szükség.
Két megjegyzés: a kikényszerített tisztességes adók adnának egy alapot a fejlesztésre.
Másrészt egy EU méretű piac komolyabb feltételeket szabhat, mert megkerülhetetlen, elhagyhatatlan. Ráadásul a tőke, a piac és a szakértelem is megvan az EU-n belül, de valahogy a politikai akarat nincs hozzás.

A bejegyzés trackback címe:

https://akcio-otletek.blog.hu/api/trackback/id/tr7915296860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása