Akció javaslatok ellenzéknek

Akció javaslatok ellenzéknek

Ingatlanadó

2021. február 21. - Vaki Vaki

Én támogatom az ingatlanadót, csak egy kis csavarral.
Az állam össz adóbevételét ne módosítsa, hanem adóátrendezést jelentsen.
Az ingatlanadó összesen befolyt összegével csökkenjenek más adónemek.
Nagyrészt a személyi jövedelemadó összege teljes egészében levonható legyen a befizetendő ingatlanadóból (jóváírás), másrészt a nyugdíj és a gyermektámogatás összege emelkedjen az ingatlanadó egy korlátos részével.
Egyéb területeken, pl. alapélelmiszerek meg ÁFA csökkentést jelentsen, de nem a fidesz "adhock épp eszembejutott" módszerével, hanem mondjuk a lengyelek pragmatizmusával. Minden feldolgozatlan alapélelmiszer (krumpli, répa, liszt, tőkehús) alacsonyabb ÁFA csomagba esik és minél jobban feldolgozott, minél "luxusabb" egy élelmiszer, annál magasabb csoportba soroljuk.

Ugye az ingatlanadó a lakhatási költségek növelését eredményezi, amit vissza kell kompenzálni mindenkinek, akár saját lakásban él akár bérel. De ugye a visszakompenzálás összege korlátos, egy általános lakhatási összeghez kapcsolódik, így a többszörös és a luxus ingatlanok maradnak az adóztatottak, miközben egy általános és egységes ingatlanadó működik.

Másrészt a dupla adóhatóság is marhaság, szedje be az állami adóhivatal az szja, áfa és ingatlanadó összegét és ezeknek törvényben meghatározott százalékát utalják azonnal az önkormányzatoknak.
Így azok értelme megmarad, önállóak és nem kell kuncsorogniuk járdafelújításra a minisztériumtól, mert az adópénzekből jut nekik.

Pl. egy lehetőség, a településen befizetett ingatlanadó 15%-át valamint a megyében befizettet ingatlanadó további 2%-át valamint a régióban befizetett ingatlanadó 0.6%-át és az országosan befizetett ingatlanadó 0.04%-át kapja egy adott település a lakosság/vagyon/hátrányos helyzet/munkanélküliség/ki tudja még mi mutatói alapján kalkulált képlet szerint.

A bejegyzés trackback címe:

https://akcio-otletek.blog.hu/api/trackback/id/tr3416434206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása