Akció javaslatok ellenzéknek

Akció javaslatok ellenzéknek

Baby Bellek tanulsága és a jelen infomonopol helyzete

2019. november 24. - Vaki Vaki

Mikor volt utoljára hogy egy túl nagyra nőtt céget feldaraboltak?

https://hu.wikipedia.org/wiki/AT%26T

Mára leszálló ágban van az USA gazdasága és kezd veszíteni a technológiai élvonalból (ami nem egyértelmű, inkább csak apróbb repedéseket látni, de azok jelzésértékűek). Így a politika foggal-körömmel ragaszkodik a vezető szerepet biztosító monopoliumokhoz.
Pedig a Bell (ATT) feldarabolása Baby Bell vállalatokra hozta azt az informatikai előretörést, amit most élveznek.
Szerintem, ha most ezzel nem kezdenek valamit, akkor a politikusok langyos vízben pancsolása és élvezete az NSA kémkedésben pont egy leszálló ág megerősítést eredményezhet.
Érdekes, hogy Kína vagy Oroszország már észrevette (más, nem olyan nemes okból ugyan, mint a piacgazdaság m,eg emberi jogok), de az EU-nak is ideje lenne hogy beinduljon az immunrendszere és ne fogadja el hogy az USA monolopiumai döntenek, tegyen lépéseket, legyen stratégiája.

A bejegyzés trackback címe:

https://akcio-otletek.blog.hu/api/trackback/id/tr9915322134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása