Akció javaslatok ellenzéknek

Akció javaslatok ellenzéknek

IQ és általános műveltségi teszthez kötnni a szavazást

ez valamennyire szűrné a teljesen idiótákat.

2019. október 19. - Vaki Vaki

Ez persze demokráciában nem megvalósítható, több a probléma vele, mint az előnye.

Nekem van egy ötletem a kecske is jóllakik, káposzta is megmarad probléma feloldására.

A szavazás gépen (érintőképernyő, mint egy tablet) történik.
A szavazó leadja a szavazatát (választ) majd egy 200 kérdésből álló kérdéssorból véletlenszerűen kap 5-öt.
Minden kérdésre 3-5 válasz van, ezek közül választ.
Ugye a választ pontozzák (a tökéletes válasz teljes értékű, de lehetnek töredék értékű válaszok is és persze totál tévesek, amikért nincs pont).
A kérdések nem általános műveltséget vagy IQ-t stb céloznak, hanem keményen pragmatikus dolgokat, pont a szavazás témájáról, amik ismerete nélkül a szavazat válasza nem tekinthető érvényesnek. Hiszen azt sem tudja mire szavazott.

Természetesen nem szégyenítik meg a szavazót, arról nem kap visszajelzést, hogy elfogadták-e a szavazatát, minden szavazó legyen meggyőződve, hogy a szavazata értékes, nem kell utcán tüntetnie vagy földalatti sejtet szerveznie, ő is részese a döntéshozatalnak.

Igazán valami többlépcsős azonosítás után anonimizált a szavazó és a szavazat (ill. a válaszai) hogy ellenőrizhető is legyen, de nem köthető össze a személy a szavazat azonosítóval, azt lezártan, papír alapon tárolják és senki nem férhet hozzá, mert a törvény szerint a legkisebb indokolatlan (tehát nem rendőri nyomozás miatti) sértésért 10 év börtön jár, a borítékok sértetlenségét meg egy független szervezet garantálja, akiket aminden párt vagy szervezet szabadon ellenőrizheti, hiszen ha nincs vaj a fülük mögött...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://akcio-otletek.blog.hu/api/trackback/id/tr6815236014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása