Akció javaslatok ellenzéknek

Akció javaslatok ellenzéknek

Mit tegyünk a nagy internetes monopol cégekkel

2019. december 05. - Vaki Vaki

MIt lehet tenni? Kezdetnek a netsemlegesség garantálása. A sávszélességet CSAK a felhasználó oszthassa el, neki van joga eldönteni mit akar nézni, hallani, a net tartalom szolgáltatók semmilyen módon (tipikusan fizetéssel, pénzzel) ne korlátozhassák a versenyt, hogy nekik jusson nagyobb vagy több sávszélesség. A netszolgáltatóbak sincs joga bármit figyelni. Ő közmű szolgáltató. Csak nem ampereket vagy vizet ereszt át a "csövön", hanem biteket. De semmi köze ahhoz, hogy mire használom a biteket. A vízszolgáltató vizsgálhatja, hogy ivóvíz vagy fürdővíz, ami kifolyik a csapból vagy hogy viráglocsolásra használhatom-e, azt megtilthatja? Második lépésben szétválasztani gazdálkodó tevékenységeket. A webtartalom szolgáltatók még közvetve (pl. részvények vagy befektetési alapok) sem birtokolhatnak kábel vagy mobil internet szolgáltatót, vagyis semmilyen ráhatásuk sem lehet.

 

Legyenek tiszta üzleti kapcsolatok, az internet szolgáltatók semmilyen módon nem köthetnek különalkukat vagy adhatnak kedvezményeket. Ezek ugyanis a versenysemlegesség legelemibb követelményei. Ugyanis a monopolium nem a gugli vagy facebuk oldalán a legveszélyesebb, bármikor beléphet alternatív honlap, ott nincsenek természetes kvázi monopoliumok. De a kábeleket vagy netet adó mobilcégeket nem tudja senki kiváltani "sufnibarkács" alapon. Ezekre vigyázni kell, mert ha a G/FB kategóriájúak megszerzik, akkor bebetonozzák a saját monopoliumukat és kiiktatják a versenytársakat, vagyis semmilyen eszköz nem marad a versenyre velük szemben.

 

Természetesen ez csak az első lépés.
Második lépésként meg kell tiltani bármilyen felvásárlást ezeknek a nagy cégeknek.
A versenytársaikat még csírájában megsemmisítik úgy fogy felvásárolják őket.
Fel sem nőhetnek.

És természetes, hogy a versenyellenes lépéseket agyonbüntetésekkel kell megakadályozni.
És ha ez nem elég, ha az előírások ellenére is többször visszaélnek nagyságukkal, akkor fel kell darabolni, kényszerűen kisebb részekre bontani őket. Ahol az egyes részek csak ugyanolyan kapcsolatrendszert alakíthatnak ki egymással, mint bármely más piaci szereplővel.

A bejegyzés trackback címe:

https://akcio-otletek.blog.hu/api/trackback/id/tr7315339326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása