Akció javaslatok ellenzéknek

Akció javaslatok ellenzéknek

Akkor most ott tartunk, mint a rendszerváltásnál?

Mi lesz a NER bukása után?

2019. március 24. - Vaki Vaki

 

„Az uniós csatlakozással történelmi összehasonlításban is páratlan modernizációs lehetőség tárult föl az ország előtt. Ezt a lehetőséget döntően az Orbán-rezsim játszotta el az utóbbi nyolc év alatt. Minden hónappal, amivel ez a rezsim tovább fönnáll, annál nagyobbak lesznek az újjáépítés költségei. Nem lesz idő, pénz, társadalmi erő, erkölcsi tartás ahhoz, hogy egy mellettünk elrohanó világban ne szakadjunk le végleg. És amikor majd összeomlik a NER, egy teljesen kirabolt, kifosztott, erkölcsileg és mentálisan lepusztított társadalom fog szembenézni a XXI. század globális kihívásaival, amelyekre egyáltalán nincs sem felkészítve, sem felkészülve.” (Inotai András közgazdász, az MTA Világgazdasági Kutatóintézetének volt igazgatója)

 

Akkor most ott tartunk, mint a rendszerváltásnál?

 

Nem teljesen.
Akkor az államnak a tartozásokkal szemben hatalmas ingatlan, gyár, bánya stb. portfoliója volt. És a cégek, önkormányzatok, lakosság sem volt eladósodva.

A gazdaság leült, verseny és modernizációs válságban volt, de akkor sem volt jobban elrontva a gazdasági szerkezet, mint most.

Ja és akkor volt egy mérhetetlen bizalom a jövőben!

Szóval nem érzem hogy Kádár rosszabb állapotban hagyta volna itt az országot mint ami a NER után érkezik.

A bejegyzés trackback címe:

https://akcio-otletek.blog.hu/api/trackback/id/tr114713565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása