Akció javaslatok ellenzéknek

Akció javaslatok ellenzéknek

Az új kínai maglev

és a szerzői ill. szabadalmi jog.

2019. május 26. - Vaki Vaki

Mai hír. A kínaiak megcsinálták a világ legyorsabb maglev vasútját. Már korábban is tartották a rekordot, amit a japánoktól vettek át, aztán Japán visszavette a címet, de most a kínaiak megint gyorsítottak.

 

Az elején sok volt a kínaiaknál is persze a "kapott" technologia, Még a franciák vitték oda. Mára félő olyat tudnak, amit itt europában már nem, vagyis nem lopták, hanem hozzáfejlesztették.
Lejárt lemez mára az, hogy a kínaiak csak lopják a technologiát.
A japcsik is megcsinálták annó, hogy az utazók hazavittek a múlt századelőn a fényképezőgépeket, ezt másolták és a nyugat nevetett a gyenge másolatokon, aztán pár évtized és a piacot letarolták az innovatívabb, jobb minőségű gépeik.
Most a kínaiak is ezt csinálják, és nagyon begyepesedettnek kell lenni, hogy ne lássuk, ez a világ rendje, csak a túlzásba vitt szerzői jogi és szabadalmi gondolkodás béklyózza az agyunkat. Van helye és értelme a szerzői jognak és a szabadalmaknak, de mára legalább annyira rombol és visszahúz, mint ami a haszna. Nagyon át kellene gondolni és modernizálni, de ehelyett egyre merevebb és nem követi a valóságot.
Csak egy példa. A világ felgyorsult, egyre pörgősebb az ötletek megtérülése, ehhez képest 70 években gondolkodnak a szerzői jogban.
Vicces idótartam!

A bejegyzés trackback címe:

https://akcio-otletek.blog.hu/api/trackback/id/tr1214862286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása